«Πρέπει να επιταχύνουμε τις αλλαγές με πρακτικά βήματα για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των γυναικών»

Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Ηράκλειο 3.7.5», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας:

«Είναι σαφές, πως η σημερινή μέρα που είναι αφιερωμένη στις γυναίκες, αποτελεί μια ιδιαίτερη μέρα, που γίνεται ακόμα συμβατικότερη, στις δύσκολες στιγμές που βιώνει όλη η ανθρωπότητα μέσα από την πανδημία.

Ιδιαίτερα λοιπόν φέτος, η επέτειος αυτή ανήκει στις γυναίκες, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά του Covid-19, μέσα από την φροντίδα της οικογένειας, που τόσο την έχει ανάγκη, όσο και από \τον αγώνα και την αυτοθυσία στις δομές υγείας, προσφέροντας το πολυτιμότερο αγαθό προς τους συνανθρώπους μας, που δεν είναι άλλο από την υγεία και την περίθαλψη!

Επίσης, η σημερινή μέρα θα πρέπει να είναι στραμμένη και στις ευάλωτες ομάδες των γυναικών που αντιμετωπίζουν καθημερινά φαινόμενα βίας, σεξισμού, ανεργίας, και εργασιακής ανισότητας.

Η γεφύρωση των ανισοτήτων είναι υποχρέωση όλων μας. Πρέπει να επιταχύνουμε τις αλλαγές με πρακτικά βήματα για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των γυναικών. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση που βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες από κάθε άλλη Αρχή, επιβάλλεται να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις για την δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος πλήρους και ισότιμης ενσωμάτωσης των γυναικών στην οικονομική, πολιτική  και κοινωνική ζωή και στη δημόσια σφαίρα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί